Home Blogg Förbered din flytt så slipper du stressa

Förbered din flytt så slipper du stressa

0
Förbered din flytt så slipper du stressa

Det är inte alltid lätt att packa inför en flytt, men med lite planering och eftertanke kan man göra det mycket smidigare för sig själv. Genom att tänka igenom vad man behöver och inte behöver, göra en lista på innehållet och börja packningen i god tid, kan man undvika många problem under flytten. Dessutom är det viktigt att använda förpackningar av lämplig storlek och märka alla kartonger med innehållet, så att man inte behöver leta efter något när man börjar uppackningen. 

Sedan är det bra att titta igenom listan igen innan flytten för att se till att man inte har glömt något, och fundera på att skaffa flyttförsäkring om det finns saker av större värde som ska flyttas. Med lite planering kan man göra flytten mycket smidigare och stressfri. Flyttfirma Stockholm hjälper till med många delar gällande din flytt så kontakta de i god tid och börja planera. 

Några tips:

  • Man bör tänka igenom vad man behöver och inte behöver ta med sig. Det är lätt att packa för mycket saker som man inte använder, och detta kan resultera i onödigt mycket stress under flytten.
  • Gör en lista över allt du behöver packa upp, så du inte missar något viktigt.
  • Börja packningen i god tid för att slippa stressa. Packa de saker du inte använder ofta först, och lämna de viktigaste sakerna till slut.
  • Använd förpackningar av lämplig storlek, så du inte får onödigt mycket tomrum i kartongerna.
  • Märk alla kartonger med innehållet, så det är lättare att hitta det man behöver när man börjar uppackningen.
  • Se till att du har tillräckligt med packpapper och tejp för att kunna skydda alla dina saker.
  • Om det går, försök att undvika att packa för mycket porslin och andra skörare saker, eftersom det kan gå sönder lättare under flytten.
  • När allt är packat, titta igenom listan en gång till för att se till att du inte har glömt något.
  • Om du har några saker som är värda mycket pengar eller som är extra känsliga, fundera på att skaffa flyttförsäkring för att vara på den säkra sidan.

Flyttkartonger som håller

Det är mycket viktigt att satsa på stabila flyttkartonger när du ska flytta. Dessa kartonger är ofta starkare och mer hållbara, vilket gör dem perfekta för användning när du ska flytta dina saker. Genom att satsa på stabila flyttkartonger minskar du risken för skador på dina saker, och det blir enklare för dig att hantera allt under flytten. Det finns massor av olika typer av flyttkartonger att välja mellan, så se till att du hittar några som passar just dina behov. Det är också en bra idé att köpa lite extra kartonger, för att vara på den säkra sidan. Detta gör det också enklare för dig att packa upp allt igen efter flytten, eftersom du inte behöver leta reda på alla olika kartonger. Flytta smart – satsa på stabila flyttkartonger!

Packa smart

Det är viktigt att planera sin packing noggrant när man ska flytta. Man bör göra en inventering av alla sina saker och försöka sortera dem i olika kategorier. Därefter bör man märka alla kartonger med tydliga etiketter för var de ska stå i den nya lägenheten. 

För att undvika skador på sina saker under transporten, är det också viktigt att packa dem ordentligt och inte fylla kartongerna för mycket. Man kan till exempel använda sig av mindre kartonger för tunga saker och stora kartonger för lättare saker. 

Även luftig packing med mycket papper eller folie runt vissa saker kan hjälpa till att minimera skador. Det är också en bra idé att numrera alla kartonger och skapa en packlista som man håller koll på under flytten. På så vis kan man lättare hitta sina saker när man kommer fram till den nya lägenheten.

Det finns många olika sätt att packa flyttkartonger på, och det är viktigt att hitta ett system som passar just en själv. Med lite planering och eftertanke kan man dock göra processen av packing mycket smidigare och mindre stressig. Då kommer flytten snart att kännas som en spännande nystart istället för en jobbig uppgift!

Glöm inte att flyttstäda

Det finns många olika sätt att göra en flyttstädning på. Oavsett om du vill göra det själv eller anlita någon för jobbet är det viktigt att planera i förväg och tänka igenom exakt vad som ska städas och hur mycket tid det kommer att ta. Detta är extra viktigt om du inte har gjort en flyttstädning tidigare. Vi har listat några tips på hur du kan gå tillväga för att göra städningen enklare och smidigare.

Börja med att göra en lista över allt som måste städas. Detta är nyttigt för att inte glömma bort något och för att se hur mycket arbete som egentligen måste läggas ner. Gör sedan upp en planering för hur du ska göra rent allting på den här listan. Börja med de delarna som tar mest tid eller som kräver särskilt mycket arbete och jobba dig sedan neråt. Var noga med att inte ta på dig för mycket arbete åt gången. Flyttstädningar tar ofta längre tid än man tror, så det är bättre att planera för ett par timmars städning per dag istället för att försöka göra allt på en dag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here